12.11.2012

Hedelmäkakku

Tässä kermainen hedelmäkakku, jossa päällä ananasta, persikkaa ja kirsikkaa. Isänpäivänä koikeilin tälläistä kakkua tälläkertaa. Onnea kaikille isille! :)


Kakun sivulla tummaa suklaata, jonka tein leikkaamalla oikean korkuisen ja mittaisen leivinpaperin kakkuvuoan avulla. Vetele pursotinpussilla suklaata nopeasti edestakaisin leivinpaperin päälle ja nosta se nopeasti kakun sivulle mahdollisimman siististi sotkematta pursotuksia. Laita muutamaksi minuutiksi kakku jääkaappiin jäähtymään ja sitten leivinpaperi lähteekin ihankuin itsestään.
Lopuksi koristele kakku hedelmillä ja hyytelöi hyytelösokerilla tai liivatteella :)


Pohja:
5 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

175 astetta noin 35 minuuttia.

Täyte:
Raikas Lime-mousse, valkosuklaata.
Kostutus spritella.

2 kommenttia:

  1. Kuinka noi suklaat saa tohon kakun reunaan? Pursotitko suoraan siihen vai teikkö eka leivinpaperille?

    VastaaPoista
  2. Anteeksi pitkä vastausväli, mutta leivinpaperista leikkasin ensin kakun reunan levyisen ja pituisen pätkän - sitten pursotin taloussuklaata leivinpaperille ja nostin kakun reunalle. Onnistuu myös kakkumuovilla :)

    VastaaPoista